Har du en problemstilling som du ønsker løst av en masterstudent fra NMBU?

onsdag, 20 januar 2021

Masterstudenter innen folkehelsevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) skriver masteroppgave våren 2021. Den 8. februar er det torgdag på NMBU og aktører som kommuner eller andre kan presentere oppgaver de ønsker at en masterstudent skriver om. Det er en gyllen anledning til å få analysert, vurdert eller forsket på en problemstilling/tema dere sitter inne med.

Flere av studentene har valgt faget lokalt miljørettet helsevern (5 studiepoeng) og synes temaer innen miljørettet helsevern og folkehelse er spennende. NMBU har valgt å satse på miljørettet helsevern, fordi det er økt fokus på miljø og koblingen mellom miljø og helse.

Torgdagen 8. februar
Har du et tema, problemstilling eller prosjekt som kan være relevant for en masterstudent å dykke ned i? Benytt vedlagte skjema for å fylle inn informasjon om prosjekter. Dette vil legges ut til studentene på Canvas. Gi også beskjed om dere har mulighet til å delta på Torgdagen (digitalt på Zoom) 8. februar. Det vil bli satt opp et program med oversikt over deltagere. Dette er en åpen invitasjon og om dere vet om andre kollegaer som har prosjekter til studentene, så del dette gjerne videre.

Meld inn problemstilling/tema og deltagelse på torgdagen innen 22. januar 2021 til
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., med kopi til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Fyll inn vedlagt skjema: Forslag til tema masteroppgave Folkehelsevitenskap.
Les Informasjonsbrev fra NMBU om Mastertorgdagen 2021.

Hva krever det av deg som kommune?
Det er viktig å være konkret og tydelig, slik at problemstillingen og det kommunen ønsker belyst/utredet er relevant for kommunen. Studenten har veileder på NMBU. Det vil være opp til kommunen vedrørende tidsbruk og hvor engasjert/involvert man er i oppgaven. Med Office 365 og andre digitale løsninger, så kan samarbeidet foregå digitalt. 

Eksempler på tidligere masteroppgaver
Ved å gå inn på denne nettsiden får du opp 36 masteroppgaver innen fagfeltet miljørettet helsevern. Disse kan gi deg et eksempel på omfanget av en masteroppgave og tidligere temaer som er skrevet om.

Formålet for samarbeid med NMBU
NEMFO ønsker å bidra til at kompetansen innen miljørettet folkehelsearbeid styrkes, og har opprettet kontakt og dialog med NMBU. Samarbeid med utdanningsinstitusjoner er et tema som NEMFO har satt opp i arbeidsplanen.

Vårt mål er å blant annet å:
• Bidra til at miljørettet helsevern blir et kjent tema for studenter.
• Øke kompetansen innen miljørettet folkehelsearbeid.

Se vårt infobrev her (utskriftvennlig versjon).