FHI arrangerer webinar om legionellaforebyggende inspeksjon og tilsyn med kjøletårn og luftskrubbere

torsdag, 27 mai 2021

8. juni kl. 12.00 – 15.00 Klikk her for å delta på Teams. Webinaret er gratis.
Webinaret arrangeres av NEMFO i samarbeid med FHI.
Last ned kalenderoppføringen her.

Webinaret holdes av Folkehelseinstituttet og tar for seg grunnleggende fakta om legionellabakterien, sprednings- og sykdomspotensial, regelverk rundt kjøletårn og luftskrubbere, teknisk og praktisk om innretninger, hva skal du se etter på inspeksjon/tilsyn, gjennomgang av nye sjekklister på feltet m.m.

For å avklare om det er behov for kurs i to omganger ønsker vi at de kommunnene som ønsker å delta, men som ikke kan den 8. juni, sender en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kjøletårn og luftskrubbere har et stort potensiale for å kunne spre Legionella til omgivelsene, og krever en særskilt oppfølging både når det gjelder å ha oversikt over innretninger, men også tilsyn fra Miljørettet helsevern i kommunene. Folkehelseinstituttets veileder «Vannrapport 123» har et eget kapittel som omhandler legionellaforebyggende tiltak for kjøletårn og skrubbere.

Hvert femte år skal alle innretninger som kjøletårn og luftskrubbere ha gjennomgått en tredjeparts inspeksjon fra et akkreditert firma. Ettersom man ikke har norske firmaer som driver med dette, må firmaer hentes fra utlandet. I år er det litt spesielt i og med at Covid-19 situasjonen gjør det vanskelig å få inn utenlandske firmaer til Norge. Det vil derfor være ekstra viktig at kommunene har fokus på legionellaforebygging i kjøletårn og luftskrubbere.