Åpen spørretime med FHI - Fredag 17.12 kl. 09-10.00

onsdag, 15 desember 2021

Velkommen til Åpen spørretime med FHI - Fredag 17.12 kl. 09-10.00

- Tilsyn med legionella i kjøletårn og luftskrubbere

FHI vil stille til åpen spørretime om spørsmål fra kommunene som har ført eller er i gang med tilsyn med legionella i kjøletårn og luftskrubbere.

Opptak av møte finner du i videoen under, samt spørsmål og enkelte lenker som det ble henvist til:

- video kommer her - 

Her er et utvalg av spørsmålene som ble stilt i spørretimen:

Malin Winblad Heiberg
Er det innafor å spørre om forebygging av legionella i utendørs fontener? Eller er det utenfor dagens tema?

Hallgeir Rogstad
Fikk spørsmål fra en av våre kommuner: I høve høge strømutgifter og korona nedstengning vil det nok være både privatpersoner og reiselivsbedrifter som prøver å redusere kostnadene sine ved å senke temperaturen på varmtvann med dertil fare for oppblomstring av legionella. Burde det legges it litt info om dette på kommunens hjemmesider? Hvilken kjernepunkter er viktige å få frem?

Malin Winblad Heiberg
Hvor mange uker må et bygg stå tomt, før tiltak bør gjennomføres? Enkeltdusjer som brukes sjeldent - hvor ofte bør tiltak utføres på de?

Malin Winblad Heiberg
Kunne det vært en mulighet å spille inn en video som viser et eksempel på hvordan et tilsyn/befaring foregår? Hva som er viktig å sjekke og se etter?

Lenker:

Har du spørsmål til FHI, så kan disse rettes til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.,  eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.,  eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Lenker til aktuelle sider på hjemmesiden til FHI:

Dersom du ikke har anledning til å delta, still gjerne spørsmål på Yammersiden, her!