Ny forskrift om helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger - NEMFO ønsker forslag til søknadsskjema og sjekklister innen 30. november 2023

torsdag, 28 september 2023

Har dere revidert søknadsskjema eller sjekklister etter ny forskrift om helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger?

Vi ønsker å høre fra deg/dere. Styret i NEMFO ber om at alle medlemmer sender inn det dere har utarbeidet (helst etter revidert forskrift). Vi ønsker å få tilsendt:

  • Søknadsskjema trinn 1 og trinn 2
  • Eventuelt annen form på søknadsskjema/meldeskjema
  • Ulike sjekklister for tilsyn med barnehage, skole, videregående skole, skolefritidsordninger, eventuelle tematilsyn, sjekkliste uteområde, sjekkliste innendørs

Dokumenter sendes på e- post til styreleder i NEMFO, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Gjerne innen 26. oktober (for foreløpig gjennomgang på styremøte), men senest innen 30. november 2023. Vi ønsker helst dokumenter i word.

Nå har du og din kommune muligheten til å påvirke hvordan sjekklister og maler skal se ut for alle, så hiv dere rundt og bidra med forslag. Styret i NEMFO ønsker alle forslag velkommen. Alle som sender inn forslag vil få en påskjønnelse på neste års konferanse. Husk å merk med kommune, eventuelt om dere representerer flere kommuner og navn på alle som har bidratt til innsendingen.

Bakgrunnen

Helsedirektoratet har i brev av 8.9.23 forespurt NEMFO om bistand i arbeidet med ny veileder. Dette for å få utarbeidet sjekklister og maler som skal ligge ved veilederen. NEMFO har over tid bedt Helsedirektoratet utarbeide dette, slik at vi får en mer ensartet måte å arbeide på i hele landet. Helsedirektoratet har i stedet bedt NEMFO komme med utkast eller forslag til maler og sjekklister som vi mener er nødvendige for å ivareta godkjennings- og tilsynsansvaret innen helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger.

Det bes om:

  1. Utkast/forslag til mal for godkjenning, som vil være frivillig for kommuner å ta i bruk.
  2. Utkast/forslag til sjekklister.
  3. Innhente eksempler fra kommuner knyttet til pkt. 1 og 2

Vurdering av hensiktsmessighet og utforming av endelige mal og sjekklister vil bestemmes av Hdir i etterkant, basert på det de får inn av forslag fra oss som jobber med miljørettet helsevern. Direktoratet vil i vurderingen også se an behovene og utformingen opp mot skole- og barnehagers behov for sjekklister.